Dr. Aidin Salih: Arpa, Çimlenmiş Arpa ve Buğdayın Faydaları

Arpa ve buğday, yüzyıllardır insan beslenmesinin vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Bu tahılların sunduğu besin değeri, sağlıklı bir yaşam için kritik öneme sahiptir. Çimlenme süreci ise bu tahılların besleyici özelliklerini daha da artırarak, vücudun ihtiyaç duyduğu temel vitamin ve mineralleri daha kolay alınabilir hale getirir. Dr. Aidin Salih, doğal sağlık ve beslenme alanındaki derin uzmanlığıyla, arpa, çimlenmiş arpa ve buğdayın sağlığa olan faydalarını ve bu besinlerin doğru şekilde nasıl hazırlanması gerektiğini kapsamlı bir şekilde açıklamaktadır.

Bu makalede, Dr. Aidin Salih’in rehberliğinde arpa ve buğdayın sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini keşfedecek, çimlenmiş tahılların vücudumuza sunduğu ek faydaları öğreneceksiniz. Ayrıca, bu doğal şifa kaynaklarını doğru ve etkili bir şekilde nasıl hazırlayıp tüketebileceğinizi adım adım inceleyeceğiz. Sağlıklı bir yaşam için bu değerli bilgileri öğrenmek ve uygulamak için okumaya devam edin.


Arpa

Arpa suyu mesane böbrek ve safra kesesi ağrıları, karaciğer ve dalak hastalıkları, göğüs hastalıkları, nezle, yüzdeki sivilceler, raşitizm, egzama, sedef ve uyuz kaşıntılarına iyi gelir. Ateşi düşürür, balgam söker, ishali önler.

Arpa

Kabuklu arpa 3-4 saat ıslatıldıktan sonra aynı suda 1,5-2 saat kaynatılır, ezerek süzülür.

Anne sütünden mahrum kalan çocuklara, halsiz yaşlılara, ameliyat geçirenlere bal ile karıştırılarak verilir. Yukarıda sayılan hastalıklara ve ayrıca kalp hastalarına çok faydalıdır.

Arpa samanı yarım saat kısık ateşte kaynatılarak içilir ve banyo esnasında küvete katılırsa, böbrek ve mesane taşlarını düşürür. Arpa yerine aynı şekilde yulaf da kullanılabilir.

Kabuklu arpa öğütülerek yeteri kadar suda 2-3 dakika kaynatılır, balla beraber zencefil, muskat veya tarçın eklenerek kahvaltı veya akşam yemeği olarak yenir.

Dr. Aidin Salih’in diğer yazıları


Çimlendirilmiş Arpa ve Buğday

  • Bir miktar kabuklu buğday veya arpa, kırılmış olanlarından ayıklanarak yıkanır ve ıslatılır.
  • 1-3 saat suda beklettikten sonra süzülerek üzerine ıslak bez kapatılır karanlık ve ılık bir yere konur.
  • 24 saat sonra filizlenen buğday (veya arpa) yıkanarak bal ile aç karna 2-3 çorba kaşığı yenir.
Çimlenmiş arpa

Saçların güçlenmesini, çoğalmasını, parlamasını ve uzamasını sağlar. Adeti düzenler, cildin rengini açar sivilceleri yok eder, sıkıntıyı giderir. Sinirsel hastalıklara, mide, bağırsaklar, böbrekler, karaciğer ve yaralara şifadır. Kan üretimini düzeltir bağışıklık sistemini güçlendirir, hormonal dengeyi sağlar.

3-5 gün bekletildiğinde epeyce uzayan buğday filizleri geçmeyen yaralar için mükemmel bir ilaçtır. Çimlenmiş buğday, filizleri ile beraber dövülür, temiz bir bez içine yerleştirilerek yaraya konur. Bu merhem günde 2 defa değiştirilir. En eski ve derin yaralar bile kısa zamanda kapanır.

Çimlenmiş buğdayın bu kadar etkili ve şifalı olmasının sebebi oğulcuk oluşumu ile birlikte ortaya çıkan enzimler ve kök hücresidir.

Dr. Aidin Salih’in diğer yazıları

Çimlendirilmiş Buğday ve Arpa Suyunun Hazırlanışı

Çimlenmiş arpa suyu

3-5 gün çimlenmiş buğday veya arpa yıkanır, iyice ezilerek su eklenir ve sıkılır. Yaşlılara, ağır ve iç yarası olan hastalara, çocuklara ve sağlıklı insanlara çok faydalıdır. İstenirse bal ile de karıştırılarak tüketilebilir.

Uyarı: Buğday ve arpanın genetiği değiştirilmemiş olmasına özen gösterilmelidir. Çimlenmiş buğday ve arpa kullanılmadan önce mutlaka yıkanmalıdır.

Dr. Aidin Salih’in Organ Temizliği Programları


Dr. Aidin Salih Kimdir?

Açlık Orucu ile Aidin Salih

Lugansk, Ukrayna’da Tıp Fakültesini bitirdi. Sovyetler Birliği’nde yıllarca tıp doktorluğu görevini yürüttü. Daha sonra Taşkent Devlet Üniversitesi’nde Biyoloji bölümünden mezun oldu. Ayrıca Uluslararası Alternatif Tıp Okulu’nu bitirdi.

Dr Aidin Salih Makaleleri

Biyoloji diploma tezi ‘Yabani Hayvanların Fizyolojisi’ üzerineydi. 30 yılı aşkın bir zamandır aldığı çok yönlü eğitimlerle insan ve hayvan hastalıklarının sebeplerini inceledi.

Aidin Salih ‘Gerçek Tıp: Yitik Şifanın İzinde’

İslam Tıbbı, Tıbb-ı Nebevi konusundaki alimlerin ve eski hekimlerin tecrübelerinden ve bilgilerinden yararlandı. Tedavileriyle binlerce insanın şifa bulmasına vesile oldu. Bu çerçevede geliştirdiği tıp yaklaşımını anlattığı “Gerçek Tıp – Yitik Şifanın İzinde” isminde bir kitabı bulunuyor. 40 yaşında müslüman olan Salih, 9 Kasım 2014’de İstanbul’daki evinde hakkın rahmetine kavuştu.

Related Articles

Back to top button