Alkali Beslenme Zihinsel Performansı Arttırır
Alkali Beslenme
Alkali beslenme sağlığı korumaya vücudun en küçük birimi olan hücrenin sağlığını koruyarak başlar. Milyarlarca hücrenin bir araya gelmesiyle oluşan bir organizma olarak sağlıklı hücrenin iki temel ihtiyacı var. İlki hücreye ihtiyacı olan besinleri vermek (alkali besinler), ikincisi hücrenin artıkları olan toksinleri (asit besinler) dışarı atmasını sağlamak. Bu başarıldığında hücre kendi ideal kimyasal asit-alkali dengesinde olur. Maksimum fonksiyon gösterir.
Beyindeki tüm hücreler ideal kimyasal dengede ise, depresyondan kurtulmak, daha hızlı karar vermek, analitik öğrenme hızının artması,hafızanın gelişmesi, hızlı reflexler,kreativitenin artması, daha iyi uyku, daha yüksek özgüven oluşur. Uzaktan bakıldığında bu sayılan özelliklere sahip olan kişilerlerin bu özelliklere doğuştan sahip olduğu sanılabir. Oysa beyin özel kimyasal maddelerin (hormonlar vs ) belli bir sistematikte çalıştığı bir tür canlı bilgisayardır ve potansiyalize edilebilir. Doğru alkali beslenme ve alkali yaşam konsepti ile bu ilerleme sağlanabilir.
Beyinde olduğu gibi tüm vücutta da alkali-asit dengesini korumak sağlığı korumanın ve mevcut performansı maksimize etmek mümkündür.
En Bilinen Alkali Gıdalar
Limon: Limonun çok ilginç bir özelliği var. Asidik olmasına rağmen alkali değerin en yüksek olduğu gıda. Hem C vitamini deposu, hem karaciğer dostu.
Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, kara lahana vb. sebzeleri kışın bol bol tüketiriz. Şimdi faydalarını görünce daha da çok seveceğiz, söz. Antioksidan ve lifli olduğu gibi aynı zamanda sindirimi rahatlatır. Dediğimiz gibi, yine mevsiminde tüketmek gerekir.
Turpgiller ailesi: Hazır kış kapıya dayanmışken Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, lahana gibi sebzeleri tabaklara daha fazla konuk etmemiz lazım.
Kırmızı biber: Antibakteriyel özelliği ile hastalıklar ve stres için birebirdir ancak alkali beslenmenin önem verdiği konulardan biri olan mevsiminde beslenme faktörüne dikkat etmek lazım. Bu yüzden kırmızı biberi mevsiminde tüketin.
Sarımsak: Tansiyonu yükselenlere hemen sarımsak yedirmeleri boşuna değil. Alkali etkisiyle tansiyonu düşürür, bağışıklığı güçlendirir. Doğal antibiyotiktir aynı zamanda.
Buğday çimi: Atalarımız buğday çiminin değerini çok iyi bilmiş ama biz yeni yeni anlıyoruz. Evdeki saksılarınızda buğdayı yetiştirip çimini yiyebilir, salatalara koyabilir veya öğüterek suyunu içebilirsiniz. Buğday çiminin vücudu temizlemeden kanserle mücadeleye kadar çok ciddi faydaları var.
Bu yazılarımız ilginizi çekebilir: