Glüten Sorununuz Aslında Glifosat’tan Kaynaklı Olabilir!

Glifosat… Glütene duyarlılığınızın olduğunu mu düşünüyorsunuz? Buğday ile ilgili probleminizin ortaya çıkması glütenle ilgili bir sorun olmayabilir. Aslında, glifosattan kaynaklanan bir sorun olabilir.

Çoğu insan bunu fark edemez, ancak buğday henüz genetiği değiştirilmiş bir ürün olarak ticari olarak yetiştirilmese de, çiftçiler buğday ekinlerini hasattan hemen önce çok yüksek glifosat dozları ile doyurur, buğday saplarının kurutulmasını hızlandırır ve hasat süresini hızlandırırlar.

Glifosat Sonuç olarak, toksik, kansere neden olan glifosat-herbisit, makarna, buğday ekmeği, buğday tanesi kahvaltılık gevrekleri, çörekler, simit, kek karışımları, aperatif krakerleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere birçok buğday ürününde bulunur.

Glifosatın, milyarda bir konsantrasyon parçalarında yüksek miktarda toksin vardır, yani sindirim ve metabolizmanızı tehlikeli bir şekilde etkileyebilmesi için çok küçük bir miktarın yeterli olduğu anlamına gelir.

Buğday Ürünlerinde Glifosat’ın Çözümü Nedir?

Yasal olarak glifosatın püskürtülmesine izin verilmeyen ORGANİK buğday satın alın.

Organik buğdaya geçtikten sonra, “glüten” sorunlarınızın ortadan kaybolduğunu keşfedebilirsiniz, çünkü muhtemelen rahatsızlığını glüten sorunu değil. Glifosat zehirlenmesiydi!

Glüten ile ilgili bu yazılarımız ilginizi çekebilir:


Glifosat Nedir?

Günümüzde tarım üreticiliği ile ilaç sanayisi birbiri ile son derece yakın çalışan iki sektör olarak gösterilebiliyor. Bu aşamada çok sayıda farklı ilacın kullanımı ile birlikte GDO’lu ürünler üretilebilirken çeşitli ilaçlar sebze ve meyvelerin çok daha kısa sürede büyümesini ya da renk ve şekil gibi fiziksel özelliklerinin kusursuz olmasını sağlayabiliyor.

Bunun yanı sıra benzer ilaçlar, bitkilerin çevresel olumsuzluklardan korunması için de kullanılıyor. Bazen kış şartlarından, bazen yazın sıcağından, bazen de hayvanlardan korunması için bitkilerde ilaç kullanımı gerçekleşebiliyor. Glifosat da dünyanın birçok ülkesinde kullanılırken yabancı otlara karşı tercih edilen bir ilaçtır. Bu ilaç birçok meyvenin üretiminde kullanırken yabancı ot oluşumunu engellemektedir.

Glifosat Nerelerde Kullanılır?

Üretimin içerisinde bazı ürünlerin yetiştiriciliği sırasında yabancı otlar ciddi bir problem olduğundan bu ürünlerde Glifosat kullanımı görülür. Ülkemizde yetiştirilen turunçgiller, zeytin, elma, fındık ve üzümde bu maddeye rastlanabilir.

Glifosat Zararları Nelerdir?

Bazı kaynaklarda, yabancı ot problemini engellemek için kullanılan glifosatın kanseri tetiklediği belirtilmiştir. Bu durum, birçok kişinin ve sağlık örgütünün tepkilerine sebep olurken en kısa sürede bu ürün hakkındaki araştırmalar da sıklaştırılarak ilacın etkileri araştırılmaya başlanmıştır.

Normal şartlarda direkt olarak toprağa uygulanan bu ilaç, meyvelere rahatlıkla geçerken insan vücuduna da rahat bir biçimde ulaşmaktadır. İlk olarak bu ilacın kullanımı Avrupa ülkelerinde başlarken sonrasında ülkemizde de kullanılmaya başlamış ve hala devam etmektedir. Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde de bu ürünün kullanımına dair herhangi bir yasal engelleme kararı bulunmaz ve düzenli olarak bu ürün kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalarda ürünün kanseri tetiklediği konusunda henüz bir sonuca ulaşılamadığından ürünün kullanımına izin verilir.

Glifosat tarımda çok yaygın olarak kullanılan bir pestisit; zehirli bir kimyasal madde yani.

Birçok pestisit gibi glifosatda toprağı, yeraltı sularını kirletme ve gıda maddelerinde kalıntı bırakma potansiyeline sahip. Bu kalıntıların vücuda alınması ise sağlığı bozuyor.

Çeşitli ticari formülasyonlar halinde piyasaya sunulan glifosatın, hormonal sistem üzerinde bozucu etki gösteren ve pek çok sağlık sorununa yol açan bir kimyasal olarak niteleniyor. Bebek ve çocuklar zararlı etkilere karşı daha hassas ve anne karnında bu kimyasala maruz kalmak zararı artırıyor.

Organik Beslenme ile ilgili yazılarımız ilginizi çekebilir:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu