Prof. Dr. Erkan Topuz uyardı: Kanser olmak istemiyorsanız..!
Kanser üzerine bir çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Onkoloji Enstitüsü direktörü Prof. Erkan Topuz’dan kanserden korunmak ve kanser hastaları için hayat kurtaran öneriler…
Kanserden korunmak için neler yemeliyiz?
Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz, kansere karşı nasıl beslenilmesi gerektiği yolunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Prof. Dr. Topuz’dan kanserden korunma reçeteleri…
Kolon kanserine deve dikeni sütü
Kolon kanserlerine gelince, kolon kanseri yapan nedir? Bir kere kabızlık en önemli faktör. Onun için bağırsaklarımızı muhakkak yumuşak tutalım. Kırmızı etten kaçalım. Mesela dandelion denilen bir bir madde vardır. Türkiye’de henüz yok .
Sonra taysıl dediğimiz deve dikeninin sütünden elde edilen bir madde vardır ki aşağı yukarı 30-40 yıldır Alman tıbbında 3-4 bin senedir dünya tıbbında vardır karaciğer kanserini korur. Kolon kanseri riski olanların günde bir gram Kalsiyum, 100 mg aspirin alması lazım. Hasta olanların ise yoğurt yemesi lazım sürekli olarak.
İlgili yazı: Kalsiyum Eksikliği ve Faydaları | Kalsiyum İçeren En İyi 10 Gıda
Meme Kanserine Keten Tohumu yasak
Sucuk, salam ve sosisten sakının “Beyaz un, beyaz şeker, konserve, sucuk, salam, sosis, hazır meyve suları, margarin; bunlar genellikle kanserojen maddelerdir. Soya yağı ve keten tohumu meme kanseri olan ve sektörleri pozitif olan hastalara vermeyin. Ancak soya yağı, soya sütü, keten tohumu çocuğumuz küçük ve kansere meyili varsa o zaman korur. Bakın ne kadar çelişkili.”
Meme Kanseri konulu yazılarımız
- Meme Kanseri Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir?
- Meme Kanseri Nedir? Meme Kanseri Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
- Günde Sadece Bir Kadeh Alkol Bile Meme Kanseri Riskini Artırıyor
- Günde Bir Kaşık Zeytinyağı Meme Kanserini Uzak Tutabilir
Kanser olan süt içmesin
Büyüme hormonu sütle de vücuda geçiyor. Bu sütü çocuklar için söylemiyorum, kanserli hastalara verdiğimiz zaman kanserde insülin seviyesini yani kanserojen maddeyi de yükseltiyor.
Süt konulu yazılarımız
- 2 Bardak Süt Kadınlarda Kemik Kırığıyla Ölüm Riskini %21 Artıyor
- Prof. Dr. Ahmet Aydın: Çocuklarınıza Süt İçirmeyin
Kanser hastaları neler yapmalı?
Bir kere kilo almamalılar. Spor yapmalılar. Yağlı gıdalardan kaçınmalılar. Hormonlu gıdalar almamalılar. Doğum kontrol hapı da almamalılar.”
Doğum kontrol hapına dikkat!
Kadınlar eğer memesinde fibrokist, ailesinde kanser varsa menopoza girdiği zaman kesinlikle hormon almamalı ve muhakkak çok sık meme kontrolleri yaptırmalı. Doğum kontrol hapını bir seneden fazla kullanmayın. Bir sene dinlenin. Çünkü over (yumurtalık) kanserini korur meme kanserini artırır.
Yoğurdu evinizde yapın
Keçi peyniri yiyin. Cevizi de unutmayın! Yoğurdun üzerindeki yeşil su mideye zararlıdır. Brokoli, karnabahar, lahana, kırmızı lahana, kıvırcık salata, semiz otu, kırmızı turp salatası, kereviz, yeşil kabak ama bunlar mevsiminde yiyeceksiniz, turfanda değil… Ayrıca bunlar kemoterapi esnasında yenmeli.
Yoğurt konulu yazılarımız
- Kefir mi? Yoğurt mu? Araştırmalara Göre Kefirin Faydaları ve Zararları
- Dr. Yavuz Dizdar Endüstriyel Yoğurtta ki Kanser Tehlikesine Dikkat Çekti
- Doğal Ev Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?
Karaciğer Kanserine Keçi Peyniri ve Çökelek
Şimdi soğan ve sarımsağa gelelim. Ceviz çok faydalı, günde 4-5 acı badem yenmeli. Kavrulmamış kayısı çekirdeğini 5 taneden fazla yemeyin, içinde bir madde vardır 15 tane yerseniz diğer tarafa gidersiniz. 3 kara üzüm, kara erik, kara kayısı ama tazesini yiyeceksiniz.
Kışın ise güneşte kurumuş gün kurusu makbuldür. Yoğurdu evde yapacaksınız. Katkısız olacak. Probiyotikten yapın ve soğuk sütün içine atın. Keçi peyniri ve çökelek de çok faydalıdır, özellikle karaciğer kanserine…
Karaciğer Kanseri konulu yazılarımız
- Karaciğer Kanseri Nasıl Teşhis Edilir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- Karaciğer Kanseri Nedir? Karaciğer Kanseri Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
Kolon Kanserine / Bağırsak Kanserine Böğürtlen Şurubu
Süte bir bardak limon dökün, kesilsin ve içinde kalan peynirimsi kısmı dökün, suyundan bardak bardak için… Şile Ağva ve Kilyos’ta kendiniz toplayın böğürtlenleri. Kendisini yerseniz elledit asit var böğürtlenin hem yaprağında hem meyvesinde, hem kökünde.
Ama meyvesi bir ay sürdüğü için yaprağını veriyoruz. Böğürtleni bu mevsimde yani simdi alın toplayın, bunun şurubunu yapın. Çorba kaşığıyla, kolon kanserine büyük şifadır.
Kolon Kanseri (Bağırsak Kanseri) Konulu yazılar
- Kolon Kanseri Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir?
- Kolon Kanseri Nedir? Kolon Kanseri Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
- Kolon Kanseri (Bağırsak Kanseri) Nedir? Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi
Kırmızı et olarak kuzu yiyin
Genelilkle beyaz eti tavsiye ediyoruz. Balık tavuk hindi ve arkasından haftada bir kez kırmızı et veriyoruz. Ama lütfen kırmızı ette kuzu etini tercih ediniz. Çünkü genellikle zavallı kuzular hiçbir şekilde zehirlenmemiştir. Niye kırmızı et zararlı diyoruz. bakın hayvanlar genellikle otluyorlar.
ilgili yazı: İşlenmiş Et Ürünleri Kalın Bağırsak Kanseri (Kolon Kanseri) Riskini Arttırıyor
Etraftan inteksit (zehirlenmiş) dediğimiz otları yiyorlar o da doğrudan doğruya adalesine gidiyor Ayrıca biz bunlara growth factors yani büyüme hormonu veriyoruz. Bir de kırmızı etin öz yapısında kansorejen madde var. Zavallı kuzunun daha otlamadan gırtlağını kesiyoruz. Ne hormon veriyoruz ne bir şey
Kız çocuklarınıza asla turfanda yedirmeyin
20 yaşına kadar bu diyet yapılırsa %60 kurtulur. 20 yaşından sonra ise %20 korur. En çok kadınlarda görülen meme kanseri; kız çocuklarını hormonal beslenmelerden uzak tutmak lazım. Tüm gıdalarımızda hormon var. 15 Eylül’den 1 Ekim’e kadar domatesinizi salçanızı yapın. Sakın turfanda yemeyin.
Lahana meme kanserinin en büyük düşmanı
Karnabahar varken brokoli yemeyin. Brüksel lahanası değil, oturun 400 liralık lahana yiyin. Lahana brokoli semizotu karnabahar meme kanserinin en büyük düşmanları.
ilgili yazı: Lahana Suyunun 7 Şaşırtıcı Faydası
Fast-Food yiyenlerde beyin kanseri, Lenf kanseri ve Kan kanseri riski
12 yaşında erken bluğ, meme kanseri için çok önemli bir potansiyeldir, meme kanserini arttırır. Haftada 3 kez yada daha fazla fast-food yiyen gençlerde beyin kanseri Lenf kanseri ve kan kanseri 3 kat fazladır. Haftada 1 kere yesinler.
Lenf Kanseri ve Kan Kanseri konulu yazılar
- Lenf Kanseri (Lenfoma) Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir?
- Lenf Kanseri (Lenfoma) Nedir? Lenfoma Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
- Lösemi (Kan Kanseri) Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir?
- Lösemi (Kan Kanseri) Nedir? Lösemi Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
En faydalısı kanola yağı
Fındık yağı, kanola yağı, zeytin yağını tavsiye ediyorum. Kanola yağı dünyada çok yaygın. Türkiye’ye de yeni girdi ve en ucuz en kaliteli bitki yağıdır. Kanola ve zeytin yağı, keten tohumu ve soya yağı vermeliyiz çocuklara.
Kadınlara kansere yakalanmadan önce vermeliyiz ama kadın kansere yakalandıysa bunları vermeyiniz çünkü kanseri azdırır. İlk başta korur sonra azdırır. Kemoterapide trombosit düşürdüğü iddia edilir.
Yağlar konulu yazılar
- Keten Tohumu Nedir? Faydaları ve Zararları
- Günde Bir Kaşık Zeytinyağı Meme Kanserini Uzak Tutabilir
- Zeytinyağının Faydaları
Yeşil çay prostat, meme kanseri, kolon kanseri ve mide kanserlerine karşı korur
Isırgan yaprağı, ısırgan kökünün çayı prostat kanserine faydalıdır. Yeşil çay prostat kanseri, meme kanseri, kolon kanseri ve mide kanserlerine karşı korur ancak iki kupa içeceksiniz. Şöyle birleştiriyorum hastalarıma; bir yeşil çay iki böğürtlen yaprağı üç limon kabuğu dört ısırgan yaprağını karıştırın.
Prostat Kanseri ve Mide Kanseri konulu yazılar
- Prostat Kanseri Nedir? Prostat Kanseri Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
- Prostat Kanseri Nasıl Teşhis Edilir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- Mide Kanseri Nasıl Teşhis Edilir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- Mide Kanseri Nedir? Mide Kanseri Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?
Kaynak: habertürk
Prof. Dr. Erkan Topuz Kimdir?
Prof Dr. Erkan TOPUZ 1946 yılında İstanbul Yeşilköy’de doğdu. Pertevniyal Lisesi’ni 1964 yılında bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi.
Prof. Dr. Erkan TOPUZ’un hekimlik görevine başladığı 1970 yılından bugüne kadar geçen süre zarfında yapmış olduğu birçok araştırma ve çalışmaların neticesinde yayınlanmış olan; 400’ün üzerinde yurt dışı makale ve bildiri özeti, 200’ün üzerinde ulusal yayını ve 45’in üzerinde de kitap ve kitap bölümü vardır.
Ayrıca, Meme, Akciğer, Gastrointestinal Sistem, Deri Kanserleri, Lenf Kanserleri, Jinekolojik Tümörler ve Alternatif Tamamlayıcı Tıp ile ilgili gibi birçok yurt içi ve yurt dışı seminer ve kongrelerde başkanlık ve sunumlar yapmıştır. Her yıl düzenlenen İ.Ü. Onkoloji Günleri kongresinde başkan ve konuşmacı olarak görev almaktadır.
Prof. Dr. Erkan TOPUZ, İstanbul Üniversitesi Onkoloji
Enstitüsü Müdürlüğü görevini 1994 yılından beri sürdürmüştür.
2017 yılından beri Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi (GOP) Onkoloji Koordinatörlüğünü sürdürmektedir.
http://www.erkantopuz.com/
Asgari ücretle çalışan bunları nasıl yapacak
Hormonlu gıdalar almalı doğum kontrol hapları almalı yazmışsınız yazıda onu duzeltmelisiniz ayrıca gül kurusu değil gün kurusu bunları bilmeden mi yazıyorsunuz yazıları insanlar yanlış anlasa ve bu yazdığınız şekilde yapsalar ne olacak sağlık için yazılar paylaşıyorsunuz madem ozamn rica ediyorum daha dikkatli olun.
Serkan bey, çok teşekkür ederim. Dikkatiniz sayesinde hataları düzelttik. Bu yazı Erkan Topuz hocanın bir röportajından alınmıştır. Baktım, orginal ve diğer alıntı yapan siteler de ayni yanlışı yapmışlar.. yapmalı ve yapmamalı kelimelerinin benzerliği bizim ve diğerlerinin gözünden kaçmış. Düzeltilmiştir. Teşekkürler tekrardan 🙂